Styrka i djup UK Dag 2 Sammanfattning

2821
Lesley Flynn

Handlingen tog fart i London både i vattnet och på land. Den andra dagen av Styrka i Djup UK började med rodd och slutade med många reps. De män, kvinnor och lag som tävlar känner sannolikt effekterna av en lång tävlingsdag men måste göra sig redo för två finalevenemang på söndag. Här är en lördagssammanfattning av händelserna i London.

Regatta SiD

Dagen började med ett roddevenemang men inte på roddmaskiner. Idrottarna tävlade på Royal Docks Adventure som är ett lokalt vattenaktivitetscenter. Den brittiska idrottaren David Shorunke vann tävlingen på herresidan medan övergripande ledare Lukas Hogberg placerade sig på andra plats. 3: e plats gick till Bronislaw Olenkowicz.

När det gäller damerna skulle Laura Horvath segra i detta evenemang följt av Lois Smith och Camilla Salomonsson Hellman som slutade på 3: e plats.

Krypande död

Creeping Death var ett träningspass som inkluderade 100 väggbollskott, 75 tår till bar, arbete på överfallscykeln, hantelpressar och att gå lungor med en hantel över huvudet. Det hade en tidsgräns på 20 minuter. Det var här Mat Fraser gjorde sitt drag. Han började dagen på 2: a plats totalt men tog den här vinsten med en tid på 7 minuter, 54 sekunder. Han avslutade evenemanget nästan 30 sekunder före silverfinishen Giorgos Karavis. Hogberg slutade tredje men som ett resultat fick Fraser 12 poäng till i detta evenemang.

På kvinnosidan slog Horvath och Gabriela Migala till segern i detta evenemang med båda mål på 14 minuter, 58 sekunder. Den näst högsta efterbehandlaren var Haley Adams som kunde genomföra träningen 35 sekunder senare.

Ren bandit

Det tredje och sista evenemanget för lördag var Clean Bandit, vilket var ett annat tidsbestämt evenemang. Idrottare var tvungna att göra totalt 150 dubbla undersidor med en stege på 5 vikter för rengöring för 10 reps vardera. Den starkaste mannen på jorden vann återigen segern genom att slutföra evenemanget på mindre än 6 minuter. Evenemanget hade ett tio minuters tak. Olenkowicz var tvåa på herrsidan följt av Storbritanniens Zack George. Hogberg gick till 20: e plats i detta evenemang som gjorde det möjligt för Fraser att avsluta lördag med 67 poäng totalt.

Damerna levererade också på detta träningspass. Horvath avslutade händelsen på en tid av 5 minuter, 11 sekunder som var snabbast på vardera sidan av fältet. Det resulterar i att hon behåller den övergripande ledaren över Migala på andra plats. Hon avslutade detta evenemang på 8: e plats.

Andra plats i Clean Bandit var amerikanen Kelsey Kiel med Hellman som rundade topp 3.

Team Recap

Teamen som tävlade deltog i tre träningspass på lördag och åtgärden var som ett avsnitt av CrossFit Mayhem Show. De vann segern i alla tre tävlingarna men avslutade lördag med bara en åtta poängs ledning över Team Whey'd som lyckades hamna i topp 3 för alla tre tävlingarna så de är i strid. Team TrainLikeFIght.com ligger inte långt efter på 3: e plats med endast 24 poäng. Med två händelser kvar på söndagen måste CrossFit Mayhem behålla sin nuvarande fyra händelsevinst för att se till att de lämnar London med segern.

Lagledare

CrossFIt Mayhem - 438 poäng
Team Whey'd - 430 poäng
TrainLikeFight.com - 414 poäng

Söndag

Den sista handlingsdagen kommer att innehålla två träningspass för individer som fansen kan titta på. De är Tin Trail och 21-15-9. Lagen har ytterligare två händelser innan de kronar sina mästare. Vid slutet av dagen vet vi vem som lämnar London som mästare och vem som också tjänar sina kvalifikationer till CrossFit Games 2020.

Utvalda bilder: Instagram / strengthindepthuk

Ingen har kommenterat den här artikeln än.