Fraser och Toomey vinner etapp 1 i CrossFit-spelen 2020

3714
Yurka Myrka

Det är officiellt, Mat Fraser och Tia-Clair Toomey har vunnit etapp 1 i CrossFit Games. Toomey, Fraser och resten av utmaningarna övervann den mentala utmaningen med virtuell konkurrens och olyckliga träningspass, som Nasty Nancy, för en chans att tävla om titeln Fittest on Earth och $ 300.000 vardera i Aromas, Kalifornien veckan i oktober 19-25.

[Relaterat: 2020 CrossFit-spelresultat och leaderboard]

2020 CrossFit Games Finalister

Även om Fraser och Toomey stannade på en plats för hela helgen, flyttades plats 2-5 regelbundet. Här är vem som kommer att gå med i den regerande Fittest on Earth på The Ranch.

Fruktansvärda Annie-resultat

Detta träningspass börjar med 150 reps vardera av dubbel-unders och GHD sit-ups, följt av ett fallande repschema på 5-4-3-2-1 med relativt tunga rengöringar. Fraser vann ganska lätt i herrdivisionen, vilket inte är en chock. Det rapporterades ursprungligen av CrossFit HQ att Kara Saunders vann detta evenemang för kvinnorna. Efter ytterligare granskning och tidskorrigering är Tia-Clair Toomey dock vinnaren av evenemanget.

Nasty Nancy-resultat

Detta visade sig vara en av de mer utmanande träningen. På grund av återkommande ryggproblem, David Shorunke drog sig ur spelen efter händelse 5.

Fristående handhållningsresultat

För att förhindra sin dominera block tre prestanda gjorde Katrín Tanja Davíðsdóttir ett enormt uttalande genom att hålla en fristående handstand 41 sekunder längre än andraplatsen, Kari Pearce.

Divison för män

Fraser visade att han nästan är ostoppbar i år och vann händelserna 1, 3, 5 och 7 och placerade sig på andra plats i det fristående handstället. Även om andra plats Noah Ohlsen sätta upp en beundransvärd kamp, ​​han släpade Fraser med 168 poäng (nej, det är inte ett stavfel). Till mest allas förvåning, 21-årige Justin Medeiros placerade sig på tredje plats efter att ha tagit tvåa i Nasty Nancy och fjärde i Awful Annie.

Fraser gick iväg med Nasty Nancy, en händelse som fick idrottare att genomföra fem omgångar av en 500 meter körning, 15 overhead squats och 15 bar-vänd burpees för tiden. Men vem är förvånad? Amerikanern krossade varje återgivning av de traditionella WOD: erna och slog de två andra vänliga Fran, Damn Diane och Nasty Nancy med 47, 12 respektive 16 sekunder. Trots att Chandler Smith tog tredje plats i Damn Diane med tiden 18:43, missade han topp fem med två poäng. Samuel Kwant och Jeffrey Adler säkrade fjärde och femte plats med 449 och 420 poäng.

Kvinnodivisionen

Katrín Tanja Davíðsdóttir utgjorde en seriös mark under första hälften av dag två genom att vinna Nasty Nancy och det fristående handstället. Hon slutade sjunde i Awful Annie men kunde ändå säkra fjärde plats totalt och en resa till The Ranch. Toomey, divisionsledaren, Brooke Wells på andra plats, Haley Adams på tredje plats och Kari Pearce avrundar topp fem. Pearce gjorde precis nedskärningen över Norges Kristin Holte med två poäng.

Tia-Clair Toomey vann Awful Annie med tiden 8:01. På femte plats för Awful Annie kom Ragnheiður Sara Sigmundsdóttir, som slutade 21: e totalt.

Med tillstånd av CrossFit

Efter en händelserik helg har de fem bästa finalisterna bestämts. Nu är det för idrottarna att återhämta sig, omgruppera och förbereda sig för en personlig tävling för att bestämma de starkaste på jorden.

Utvalda bildkrediter, från vänster till höger: @katrintanja på IG; @nohlsen om IG; CrossFit (Toomey & Fraser); @brookewellss om IG; justin_medeiros34 på IG

Ingen har kommenterat den här artikeln än.