2019 IWF World Championships Day 8 Recap

3515
Vovich Geniusovich

Den åttonde tävlingsdagen på IWF: s tyngdlyftnings-världsmästerskap avslutades precis ikväll från Pattaya, Thailand. I viktklassen för kvinnor -81 kg lade Jenny Arthur ytterligare två medaljer till Team USA: s totala vinster.

Det totala medaljantalet för Team USA sitter nu på åtta medaljer, vilket inkluderar Kate Nyes världsmästerskap i kategorin -71 kg för kvinnor. Detta har varit den bästa kvinnliga prestationen för Team USA sedan de vann åtta medaljer vid världsmästerskapen 1991.

81 kg kvinnliga övergripande medaljer:

1. Guld - Leidy Solis (COL) 247KG
  2. Silver - Lidia Valentin (ESP) 246KG
  3. Brons - Jenny Arthur (USA) 245KG

Tävlingen för kvinnor på -81 kg började starkt innan A-sessionens grupp av idrottare ens tog plattformen. För sammanhang vann alla ryggmedaljerna av kvinnor som tävlade i B-sessionen. Guldmedaljrycket på 111 kg slutfördes av Sydkorea Jieun Lee.

För A-sessionen lyckades Arthur med två av sina tre försök och slutade med 106 kg. Spaniens Lidia Valentin, världsmästaren 2017 och 2018 i denna kategori, lyckades med 108 kg och Darya Naumava i Vitryssland lyfte 109 kg. Venezuelas Dayana Chirinos och Colombias Leidy Solis krediterades med 105 kg respektive 106 kg i tävlingen.

In the clean & jerk lyftte Valentin framgångsrikt alla sina tre försök och slutade med 134 kg. Hennes framgångsrika 134 kg tredje försök satte henne på första plats. Arthur missade sitt första försök med 132 kg på grund av en höger armbågspress. Team USA-tränare försökte utmana domarnas beslut, men lyckades inte göra det. Hon ökade sedan sitt andra försök till 134 kg och gjorde det enkelt. För sin tredje gjorde Arthur 139 kg för att placera henne på andra plats totalt med tre idrottare kvar.

Naumava hade två tillfällen att överträffa Arthur med sina 138 kg i clean & jerk. Men hon lyckades inte med båda försöken och Arthur säkerställde en lägsta position på fjärde plats. Det var då Aracelis tur, hon behövde 139 kg för att överträffa Arthur, men kunde inte heller göra det. Naumava och Aracelis missar låste Arthur in i medaljpallen.

Kvällens sista hiss hölls av Solis i Colombia. Hon grävde djupt och slutförde en framgångsrik 142 kg clean & jerk för att säkra henne med sitt andra världsmästerskap och för att överträffa både Valentin och Arthur i processen.

102 kg män övergripande medaljer:

1. Guld - Yauheni Tsikhantsou (BLR) 398KG
  2. Silver - Yunseong Jin (KOR) 397KG
  3. Brons - Reza Dehdar (IRI) 245KG

Medaljer delades också ut i viktklassen för 102 kg herrar där den 21-årige Yauheni Tsikhantsou i Vitryssland vann sitt första världsmästerskap och förbättrade sin fjärde plats vid förra årets tävling. Han slutade med totalt 398 kg.

Det totala silveret gick till Sydkoreas Yunseong Jin. Bronsmedaljen vann av Reza Dehdar från Iran, som slutade med sessionens största Clean & Jerk med 219KG. Han fortsatte med att ge publiken en sista atletisk skärm med en bakre vänd på plattformen.

Team USA fortsätter sin tävling i morgon, torsdagen den 26 september, med 2019 Pan American Games-mästaren Wes Kitts som tävlar 02:25 (CST) i 109KG B-sessionen.

Funktionsbild från @one_kilo_Instagram-sidan.

Ingen har kommenterat den här artikeln än.