Mateusz Kieliszkowski vinner Arnold Strongman Europe

2008
Lesley Flynn

Mateusz Kieliszkowski har varit i full gång den här starkman-säsongen, och den trenden fortsatte i Barcelona, ​​Spanien. Efter att ha vunnit världens starkaste Man Arena-turnering på Giants Live Manchester vann han Arnold Strongman Europe-tävlingen 2019. Han vann inte bara tävlingen utan ledde från tråd till tråd, inklusive att ta första plats i tre av de fem tävlingarna, mot en mycket konkurrenskraftig uppställning av idrottare.

Världens starkaste man 2019 Martins Licis drog sig tillbaka innan tävlingen började på grund av skada men fungerade som domare för tävlingen. Olexii Novikov, som har vunnit Arnold-tävlingar i både Sydamerika och Afrika, avslutade detta tävling som tvåa. Arnold Strongman Kanada mästare JF Caron tog bronspositionen.

De tre bästa i tävlingen hade redan vunnit kvalifikationer för Arnold Strongman Classic 2020 så kvalificeringsplatsen vid detta evenemang gick till den 4: e platsen Mikhail Shivlyakov.

Tidigare Arnold Strongman Classic Champion och världens starkaste man Brian Shaw tävlade också i detta evenemang men slutade på 7: e plats. Detta var hans första tävling sedan världens starkaste man i juni. Sedan dess har han enligt uppgift tappat över 20 pund i ett försök att förbättra konditionering och atletik.

Resultaten av denna tävling sätter både Licis och Shaw i en unik situation. Ingen av männen är för närvarande kvalificerad för Arnold Strongman Classic 2020. Shaw är en tidigare mästare men inbjudningar erbjuds endast till den nuvarande mästaren, som är Hafthor Bjornsson. Även om Licis vann världens starkaste man har Arnold Pro Strongman World Series sitt eget kvalificeringssystem och Licis hade ännu inte vunnit ett evenemang eller tjänat tillräckligt med poäng för att kvalificera sig.

När detta skrivs finns inga ytterligare tävlingar planerade fram till nu och ASC i mars. Det har diskuterats men ingen bekräftelse på att det kommer att bli ett nytt evenemang i Santa Monica som det var under januari. Om det ska hända kan ett meddelande potentiellt göras under de kommande veckorna. Den tävlingen i Santa Monica vann av Licis, vilket hjälpte honom att kvalificera sig för showen i Columbus. Han avslutade tävlingen på andra plats efter Björnsson.