Arnold Strongman USA 2020 resultat

1275
Thomas Jones

Med hundratals fans och kändisar som deltog, inklusive Arnold Schwarzenegger och Kaliforniens sol som gick i rampljuset, visade 13 idrottare från hela världen upp till Arnold Strongman USA i hopp om att tjäna de sista kvalificeringsplatserna för Arnold Strongman Classic 2020.

När dammet satte sig, röken rensades och all vikt lyftes tog det flera minuter att avgöra vem som var vinnaren. I slutet av en av de mest dramatiska händelserna i det senaste starkmanminnet försvarade Martins Licis sin Arnold Strongman USA-titel och kommer att gå vidare till Arnold Strongman Classic.

Vinnare - Martins Licis

Som dokumenterades var Licis och Brian Shaw båda tvungna att vinna för att kvalificera sig för ASC. Maxime Boudreault såg emellertid ut en nyckel i båda sina planer genom att vinna de tre första tävlingarna på ett dominerande sätt. Konsistens och att vara koppling var det som vann detta för Licis. Han slutade eller slog andra i två tävlingar och vann Bag Carry genom att bära alla tre påsarna och placera dem över 52-tumsstången på 28 sekunder.

2: a plats - Brian Shaw

Alla andra tävlande skulle vara nöjda med att komma tvåa i en sortiment av denna storlek men för Brian Shaw var det en ytterst besvikelse. Eftersom han inte lyckades vinna i den här tävlingen kommer Shaw inte att delta i ASC för första gången på 11 år. Ett par ögonblick där han kämpade var det som kostade honom. Exempel är att kämpa för en extra rep i Log Press och att misslyckas med att slutföra Bag Toss kunde ha varit skillnaden.

3: e plats - Maxime Boudreault

Boudreault verkade sätta en stor skiftnyckel i allas planer. Han chockade alla närvarande när han vann de tre första tävlingarna. Tyvärr kämpade han i marklyften för reps, det var där de två bästa kunde komma ikapp honom. I den sista händelsen misslyckades han med att lyfta den 400 pund sandpåsen över ribban, vilket kostade honom den totala segern.

Poängseriens kvalificerade positioner

Idrottare som inte har vunnit någon av Arnold Strongman-tävlingarna kunde samla poäng mot Arnold Pro Strongman World Series-systemet. De två bästa konkurrenterna på det systemet tjänar också platser på Arnold Strongman Classic-scenen. Santa Monica-tävlingen var det sista evenemanget på schemat före den stora tävlingen i Columbus. Efter den här tävlingen är de två främsta männen Matjaz Belsak och Jerry Pritchett. De kommer båda att slutföra ASC för att möta den försvarande mästaren Hafthor Bjornsson.