2019 års IWF-världsmästerskap Sammanfattning

877
Vovich Geniusovich

Den sjunde dagen av världsmästerskapen i tyngdlyftning 2019 avslutades just i Pattaya, Thailand, och 96 kg A-sessionen var en av de bästa övergripande sessionerna i nyare historia.

På väg in i 96 kg A-tävlingen visste vi att det skulle vara spännande baserat på några av de största namnen i olympisk tyngdlyftning som deltog i tävlingen. Några av dessa namn ingår,

• Ilya Ilyin från Kazakstan
  • Kianoush Rostami från Iran
  • Tian Tao från Kina
  • Jhonatan Rivas från Columbia
  • Boady Santavy från Kanada
  • Priser Elbakh, även känd som Meso Hassona i Qatar

Ställ in och se åtgärden live vid IWF: s tyngdlyftnings-världsmästerskap 2019!

96 kg generella medaljvakter herrar:

• Guld - Tian Tao (CHN) 410KG
  • Silver - Fares Elbakh (QAT) 402KG
  • Brons - Anton Pliesnoi (GEO) 394KG

Snatchdelen av 96 kg A-sessionen medförde drama som förändrade hela tävlingsförloppet. Med bara en handfull idrottare kvar, öppnade Tao med 175 kg. Han fortsatte att missa vikten vid sitt första och andra försök. I likhet med hans prestationer vid OS 2016 hoppade han till 180 kg och lyckades med sitt tredje försök att stanna kvar i tävlingen.

Efter Tao kallades Rostami till plattformen för ett öppningsförsök på 180 kg. Han var den sista idrottaren som deltog i tävlingen, och som sådan hade det tidigare skett förändringar i viktdeklarationer från andra idrottare som redan hade försökt. Innan man tog plattformen verkade det finnas förvirring från den officiella personalen, Rostami verkade redo att ta sitt första försök, men en annan idrottare kallades. Den här väntetiden verkade ha svalnat av varje fart som Rostami hade och han kunde inte fullfölja en lyckad lyft. Efter sin tredje missning och eliminering från tävlingen skrek han på arabiska mot jurymedlemmarna.

Missade försök från Tao och Rostami öppnade dörren för en relativt okänd Anton Pliesnoi från Georgia. Han vann guldmedaljen i ryggen med 181 kg och överträffade knappt Tao som lyckades lyfta 180 kg för silvermedaljen. Medan Colombias Rivas lyfte 179 kg för att vinna bronsen i ryggen.

Instagram berättelse foto från: ibrahimmezyn

I Clean & Jerk förvandlades det till ett tvåmanslopp om mästerskapet mellan Tao och Elbakh. Med ett försök att gå för varje idrottare hade Elbakh fyra kilo ledning över Tao. Elbakh gick för 230 kg vid sitt tredje försök, men kom bara kort på ryggen. Tao krävde sedan 230 kg och fortsatte att enkelt göra samma vikt, vilket bara är ett kilo under hans nuvarande världsrekord.

Kazakstans Ilya Illin avslutade tävlingen på en 13: e plats totalt. Han lyckades på tre av sina sex försök och slutade med 363 kg totalt. Team Canada var representerat i A-sessionen av 2019 Pan american Games silvermedaljägare Boady Santavy som tog totalt 380 kg och slutade på 6: e plats totalt. Team USA representerades i denna stora viktklass av Jason Bonnick, som totalt uppgick till 347 kg och slutade på 25: e plats, tillsammans med Nathan Damron som totalt uppgick till 352 kg och slutade på 20: e plats.

76 kg kvinnliga övergripande medaljer:

• Guld - Jong Sim Rim (PRK) 276KG
  • Silver - Wangli Zhang (CHN) 271KG
  • Brons - Neisi Dajomes (ECU) 245KG

Medaljer delades också ut i kategorin 76 kg för kvinnor, där Jong Sim Rim vann sitt tredje världsmästerskap. Hon slutade med totalt 276 kg. Det totala silveret gick till Kinas Wangli Zhang, som var mästare vid förra årets tävling. Bronsmedaljen vann av 2019 Panamerikansk mästare Neisi Dajomes från Ecuador. Hennes totala 245 kg bundet till det från Mexikos Aremi Fuentes, dock för att hon uppnådde summan först; hon tilldelades den högre platsen

Team Canadas Kristel Ngarlem lyftade framgångsrikt fyra av sina sex försök och slutade på nionde plats totalt med 230 kg totalt.

Team USA fortsätter sin tävling imorgon, onsdagen den 25 september, när Olympian Jenny Arthur 2016 tävlar 05:55 (CST) i 81KG A-sessionen.

Ingen har kommenterat den här artikeln än.