Hunter McIntyre och Rachel Schreiber vinner 2021 HYROX Dallas Event

3101
Yurchik Ogurchik

Fans och idrottare av HYROX-tävlingar har förväntat sig att deras sport återvänder till tävlingen. Liksom de flesta sporter runt om i världen orsakade COVID-19-pandemin stora störningar i deras säsongsschema. Arrangörerna kunde hålla sina årliga världsmästerskap i Tyskland i december 2020, och HYROX Virtual Fitness Championships hölls också i februari 2021. Det är dock den nya säsongen och personliga tävlingar som alla väntade på.

Deras aptit för handling blev mättad den 10 april 2021 i Dallas, TX. HYROX Dallas-tävlingen startade 2021-säsongen, och konkurrenterna besviken inte. Hinder Racing Media tillhandahöll livestreamtäckning på deras YouTube-kanal för fans att titta live. Till slut var det Hunter McIntyre - den övergripande favoriten - och underdogen Rachel Schreiber som gick iväg med segrarna i sina respektive divisioner.

[Relaterat: Bränn fett och öka din arbetskapacitet med kroppskonditionering]

2021 HYROX Dallas-resultat

HYROX-tävlingar växlar om en kilometer med åtta träningsutmaningar. Den idrottsman som avslutar hela träningen på den snabbaste tiden utan straff är vinnaren. Elite HYROX-tävlande avslutar banan på cirka en timme. Denna unika händelse utmanar en idrottares styrka, muskulära uthållighet och kraft.

Träningen för denna specifika tävling finns nedan. De vikter som anges är för kvinnor och sedan män i den ordningen.

• 100 meter SkiErg för tid
  • 2 x 25 meters släde för tid (275 pund / 385 pund)
  • 2 x 25 meter släde för tid (165 pund / 275 pund)
  • 80 meter Burpee bredhopp
  • 1000 meter rad för tid
  • 200 meter bondbär (2 x 53 pund / 70 pund)
  • 100 meter sandväska utfall (45 pund / 66 pund)
  • 100 väggbollar (14 pund / 20 pund)

Obs! En körning på en kilometer föregår varje händelse.

[Relaterat: Allt du behöver veta för att bygga ditt första träningsprogram]

Kvinnors resultat

Favoriten till detta evenemang var Lauren Weeks - HYROX världsmästare och virtuell mästare 2021. I en överraskande vändning slutade Weeks på tredje plats.

Rachel Schreiber vann den övergripande tävlingen med 84 sekunder över andraplatsen Rebecca Hammond. Schreibers avslutade sin första körning på tre minuter och 13 sekunder, vilket var en stark start. Hon tog också första platsen i de två första tävlingarna och fyra av de åtta för att vinna segern.

Hammond startade sin tävling med en körning på tre minuter och 11 sekunder, men när hon avslutade SkiErg-fasen med den sjunde snabbaste tiden satte hon sig bakom, och mästaren såg aldrig tillbaka. Veckor avrundade topp tre på pallen för denna tävling.

Första plats: Rachel Schreiber, 1:06:46

Andra plats: Rebecca Hammond, 1:08:10

Tredje plats: Lauren veckor, 1:09:14

Herrresultat

Den uppenbara favoriten fram till tävlingen var Hunter McIntyre, som är den nuvarande världsmästaren. "Sheriffen" dominerade tävlingen och var den enda idrottaren som slutade på mindre än en timme. Hans längsta körning på en kilometer var fyra minuter och tre sekunder. Han hade också en ren svep med den snabbaste tiden i alla åtta tävlingar.

Avslutade som andra plats var amerikansk David Magida, en hinderbana racer som fortfarande är ny i HYROX-tävlingar. Han kom in nästan sex minuter efter McIntyre. Hans första körning var hans snabbaste, med en tid på tre minuter och fem sekunder. Hans bästa händelse för dagen var slädpushen, som han faktiskt slutförde samtidigt som sin första körning. Eric Hinman slutade i bronspositionen vid denna tävling.

Första plats: Hunter McIntyre, 58:08

Andra plats: David Magida, 1:03:44

Tredje plats: Eric Hinman, 1:06:11

Nästa HYROX-evenemang är för närvarande planerat att äga rum den 22 maj 2021 i Austin, Texas.

Utvalda bilder: @hyroxamerica på Instagram

Ingen har kommenterat den här artikeln än.