Breaking News Martins Licis vinner världens starkaste man

961
Milo Logan

Efter en av de mest spännande, fram och tillbaka tävlingarna i det senaste minnet, vi har en ny världens starkaste man: USA: s Martins Licis. Med sin seger blir Licis en av få starka män som vann tävlingen under sitt första pallspel.

Redan från början trodde konkurrenterna värmen och luftfuktigheten i Bradenton, Florida, över en serie slitsamma kvalificeringstester. Publiken behandlades med en av de tuffaste, mest oförutsägbara striderna sporten någonsin sett. Och i slutändan var det den 28 år gamla Licis som stod på toppen av pallen och förbättrade sin back-to-back 4: e plats från 2017 och 2018. Licis slutade 2: a på Arnold Strongman Classic tidigare i år.

Mateusz Kieliszkowski (Polen) slutade på andra plats totalt och Hafthor Bjornsson (Island) slutade på tredje plats.

Vi har lagt upp de fullständiga placeringarna nedan.

Speciellt slog WSM-mästaren 2018 Hafthor Bjornsson sin plantar fascia på tävlingens dag 1 under Super Yoke & Farmer's Walk Medley-evenemanget, där han gick head-to-head med den amerikanska konkurrenten Rob Kearney. I hopp om att upprepa sin seger 2018 fortsatte Björnsson i tävlingen och nådde finalen, men observatörer visade att skadan tycktes bromsa den regerande mästaren. Efter en serie segrar i början av året såg Björnsson nästan ostoppbar ut, med många experter som förutspådde att han sannolikt skulle upprepa på ett enkelt sätt.

Andra anmärkningsvärda skador inkluderade Achilles-tårar för både Laurence Shahlaei och Sigfus Fossdal, en biceps-tår för Robert Oberst och en bristad triceps för Konstantine Janashia.

Även om vi aldrig vet exakt i vilken grad skadan påverkade tävlingsresultatet, är det tydligt att hans tävling var djup: en blandning av unga, hungriga konkurrenter och erfarna starkmanveteraner kom redo till Florida och gjorde fantastiska prestationer för att utmana om titeln.