Bjorgvin Gudmundsson, Jacqueline Dahlstrom och Team JST vinner Reykjavik CrossFit Championship

2054
Oliver Chandler

Reykjavik CrossFit-mästerskap avslutades under helgen, och några stora namn kom på toppen. På herresidan vann Bjorgvin Karl Gudmundsson tävlingen, men han hade redan slagit sin biljett till CrossFit Games 2019 när han tävlade i Open, så andraplatsen Hinrik Ingi Oskarsson fick spelinbjudan.

På kvinnosidan tog den norska idrottsman Jacqueline Dahlstrom segern hem, även om hon på samma sätt som Gudmundsson redan hade förtjänat sin plats i spelen så att Hanna Karlsson, som slutade på femte plats, fick en officiell inbjudan till spelen. Team JST vann också The Reykjavik CrossFit Championship.

[CrossFit tillkännager de 20 bästa män och kvinnor i Open 2019)

Reykjavik CrossFit-mästerskap var en av de 16 CrossFit-sanktionerna och innehöll 10 poänghändelser för enskilda män och kvinnor och 11 poänghändelser för lag.

Team JST fick sin plats i CrossFit Games 2019 med en imponerande uppvisning under helgen ledd av CrossFit-legenden, Samantha Briggs.

Bara i år har Briggs vunnit Dubai CrossFit Championship och Australia CrossFit Championship Sanctionals som en individuell idrottare, och nu kan hon lägga till ytterligare en seger med Team JST. Invictus Boston slutade på andra plats, följt av Sveriges Superheroproject på tredje plats.

Jacqueline Dahlstrom kom igenom på den sista dagen för att vinna Reykjavik CrossFit Championship. Dahlström kunde dra sig före ungdomaren Haley Adams, som flög högt efter en imponerande dag två-föreställning. Adams höll ledningen fram till sista dagen, men Norges Dahlström grävde djupt och slog Adams om topplaceringen på pallen. Adams slutade på andra plats och Anna Fragkou tjänade tredje. De fyra bästa finalisterna för de enskilda kvinnorna hade alla tidigare fått plats till CrossFit Games 2019, så femteplatsen Hanna Karlsson från Sverige belönades med en biljett i sommar.

Bjorgvin Karl Gudmundsson vann herrtävlingen i sitt eget hemland. Gudmundsson var redan utsetts till Islands nationella mästare så hade med rätta förtjänat sin plats till spelen, men en hemstadsvinst måste ha känts söt ändå. Förra året slutade Gudmundsson på femte plats på spelen och är en femfaldig CrossFit Games-konkurrent.

Hinrik Ingi Oskarsson tog en andraplats och Will Mooarad fick tredje plats.

När vi fortsätter att leka igenom alla sanktionerna kommer CrossFit-spelen i Madison, Wisconsin i sommar att vara här tidigare än någonsin.

Funktionsbild från @reykjavikcrossfitchampionship Instagram-sida.